آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

قهر با همسر رفتاري نادرست و بچگانه است. معمولا زوجين به دلايل مختلفي با يكديگر قهر مي‌كنند. اما با اين رفتار نه تنها مشكل حل نشده بلكه اوضاع بدتر هم مي‌شود. زمان دادن به يكديگر و ايجاد فضا براي مدتي با قهر و متفاوت است. اگر آنها از مهارت هاي مختلفي كه براي يك زندگي مشترك لازم هستند؛ برخوردار باشند، ديگر نيازي به قهر و آشتي نيست.

همچنين قطعا دعوا و مشاجره ميان همه زن و شوهرها اتفاق مي‌افتند و كاملا طبيعي است. اما نحوه واكنش آنها نسبت به اين موضوع بسيار مهم است. اين رفتار نبايد به صورت مداوم تكرار شود و زوجين بايد در راستاي جلوگيري از آن اقداماتي انجام دهند. 

منبع: قهر با همسر | پيامد هاي قهر طولاني با همسر

قهر با همسر

هميشه نمي‌توان به صورت منطقي با تفاوت ها و اختلافات برخورد كرد. اما در صورت قهر با همسر هم نبايد اجازه دهيد اين زمان طولاني شده و يا اينكار براي شما و يا همسرتان تبديل به عادت گردد. اگر براي مدت زمان طولاني با همسر خود صحبت نكنيد و يا از او فاصله بگيريد؛ ديگر نمي‌توانيد مشكل به وجود آمده را حل كنيد. از بين بدن چالش ها نياز به ارتباط و همراهي دو طرف دارد. به همين دليل زن و شوهر حتي در صورت ناراحتي از يكديگر نيز بايد ارتباط خود را حفظ كنند.

دلايل قهر با همسر

همانطور كه پيش تر هم گفته شد؛ قهر با همسر، دلايل مختلفي دارد. معمولا افراد معيار هاي متفاوتي دارند. و طرز فكر آنان نيز فرق مي‌كند. معمولا با گذشت مدت كوتاهي از زمان آشنايي و يا ازدواج  دفعات قهر و آشتي ها بيشتر است. چراكه دو طرف شناخت كمتري نسبت به يكديگر دارند و بيشتر احتمال دارد كه دچار سوتفاهم شوند. برخي از دلايل قهر كردن زوجين با يكديگر شامل موارد زير مي‌شود.

⭕عدم كنترل هيجانات و احساسات

طبيعي است كه برخي از زوجين مهارت كنترل هيجانات و احساسات خود را نداشته باشند. در اين صورت آنها احتمالا تمام هيجانات منفي و انرژي هاي منفي خود را بعد از يك روز سخت و شلوغ، به همسر خود منتقل مي‌كنند. بايد بدانيد كه همسر شما مسئول اتفاقات مختلف نيست و يا نمي‌توان او را مقصر همه چيز دانست.

بهتر است احساسات خود را به درستي شناخته و آنها را مديريت كنيد. در اينگونه موارد يكي از طرفين بدون هيچ دليل خاصي و به صورت ناگهاني تصميم به قهر با همسر مي‌گيرد. اين قطعا واكنش درستي نسبت به مسائل نيست.

⭕توقعات غيرواقعي | قهر با همسر

گروهي از زوجين براي اينكه به اهداف خود برسند؛ طرف مقابل را تحت فشار عاطفي قرار مي‌دهند. معمولا هم توقعات آنها غيرواقعي است. اما براي رسيدن به آنها دست به هر كاري مي‌زنند. اين رفتار از كودكي آنها نشات مي‌گيرد. احتمالا آنان در دوران كودكي نيز براي رسيدن به خواسته هايشان از قهر كردن استفاده مي‌كردند. اما قهر با همسر كاملا متفاوت است و به معناي باجگيري عاطفي خواهد بود.

⭕تنبيه همسر

يكي ديگر از دلايل قهر با همسر، تنبيه او است. آنان خشم و كينه خود را نسبت به همسر به صورت قهر بروز مي‌دهند. اما اين رفتار نه تنها اثربخش نبوده، بلكه فقط خود آنان اذيت مي‌شود. وقتي با همسر خود قهر هستيد؛ قطعا با او در مورد دلايل آن صحبت نكرده و سكوت مي‌كنيد.

پس او نيز هرگز متوجه نخواهد شد كه چه كار اشتباهي انجام داده است و يا دليل عصبانيت شما چيست. اگر اينكار را براي تنبيه و جلوگيري از بروز مجدد اين رفتار در همسر انجام مي‌دهيد؛ بايد با او نيز در اين مورد صحبت كنيد.

⭕بي توجهي به نيازهاي ديگري

خودخواهي و بي توجهي به نيازهاي ديگري باعث بروز قهر با همسر خواهد شد. برخي در همه شرايط فقط به خود و نيازهايشان توجه مي‌كنند. اما در زندگي مشترك، افراد بايد ديگري را نيز در نظر گرفته و به خواسته هاي اونيز احترام بگذارند. اينگونه افراد با كوچك ترين انتقاد و يا حرفي ناراحت شده و قهر مي‌كنند. قهر با همسر با اينكه رفتار صحيحي نيست؛ اما دليل آن نيز بسيار مهم است. براي مثال وقتي شخصي صرفا به دليل اينكه همسرش از او انتقاد كرده؛ قهر مي‌كند، شريك خوبي براي زندگي نيست.

پيامدهاي قهر با همسر به صورت مكرر

اگر اين قهر وآشتي ها به صورت مكرر در مدت زماني كوتاه، اتفاق بي‌افتند؛ زنگ خطري براي رابطه خواهد بود. اين نشان دهنده عدم بلوغ عاطفي و فكري آنان است. همچنين به اين معناست كه آنها از مهارت هاي ارتباطي موثر برخوردار نيستند. قطعا اين رفتارها عواقبي خواهد داشت كه از زوجين براي آنها اقدامي نكنند؛ رابطه آنها به زودي شكست خواهد خورد.

🔶كم شدن صميميت ميان دو نفر

وقتي زوجين براي حل مشكلات شان صحبت كنند و يا به طور كلي ارتباط موثري با يكديگر نداشته باشند؛ عشق و علاقه ميان آنها از بين خواهد رفت. يكي از نتايج قهر با همسر، سردي و دوري از يكديگر است. حرف زدن در مورد مسائل مختلف، يكي از بخش هاي مهم رابطه است كه بايد به آن توجه كرد. طلاق عاطفي نيز به همين دليل رخ مي‌دهد. 

🔶عدم حل مشكلات | قهر با همسر

در صورت قهر با همسر، مشكلات حل نشده باقي مي‌مانند و احتمال بروز مجدد آنان نيز بيشتر مي‌شود. به همين دليل قهركردن و يا فاصله گرفتن براي مدت زمان طولاني، راه حل موثري نيست. مشكلات روي هم انباشته شده و آنها ديگر نمي‌دانند كه بايد به كداميك رسيدگي كنند. در زندگي مشترك بسيار مهم است كه افراد مشكلات را ناديده نگيرند و در مورد آنها با يكديگر همفكري كنند.

🔶سركوب شدن احساسات

وقتي فردي كه قهر با همسر را انتخاب مي‌كند؛ به اين معنا است كه تمايلي به بروز احساسات خود ندارد. سركوب احساسات، عوارض بدي براي سلامت روان خواهد داشت و فرسودگي زودتر از موعد را سبب مي‌شود. خشم فروخورده و يا نشخوار فكري در مورد مشكل، باعث مي‌شود تا حس بدتري نسبت به همسر خود پيدا كنيد. همچنين فرصت توضيح دادن و يا جبران را نيز از او مي‌گيريد. بهتر است به جاي قهركردن، رفتاري ديگر را جايگزين كنيد.

براي جلوگيري از قهر با همسر چه كنيم؟

قهر با همسر عادت رفتاري مخربي است كه بهتر است كه جنبه هاي مختلف زندگي مشترك را تحت تاثير قرار خواهد داد. حتي بي ميلي جنسي نيز يكي از تبعات قهركردن با همسر خواهد بود. به همين دليل زوجين بايد در اين مورد راهكارهاي ديگري را امتحان كنند و اين عادت را از بين ببرند. 

✅صحبت كردن با يكديگر

در شرايط قهر با همسر، به جاي سكوت كردن و يا سركوب احساسات تان، در مورد مشكل به وجود آمده، صحبت كنيد. نظرات خود را با لحني آرام صميمي بيان كرده و از بي احترامي خودداري كنيد. همچنين به همسر نيز اجازه صحبت كردن بدهيد و نيازهاي اورا هم در نظر بگيريد. صحبت كردن و ارتباط موثر با او، يكي از ملزومات زندگي مشترك است كه افراد قبل از ازدواج بايد آن را بياموزند.

✅كمك گرفتن از زوج درمانگر

اگر روش برخورد با قهر با همسر خود را نمي‌دانيد و يا قادر به برقراري ارتباط با او نيستيد؛ بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد. زوج درمانگر با كاركردن بر روي مهارت هاي ارتباطي و پيدا كردن علت مشكل، راهكارهاي بهتري نسبت به قهر كردن به شما ارائه خواهد داد. در اين شرايط مي‌توانيد به تنهايي و يا با همسرتان به مشاور مراجعه كرده و مشكل خود را بيان كنيد.

سخن پاياني

قهر با همسر از رفتارهايي است كه ريشه در گذشته فرد دارد. به طوركلي عادت سالمي نبوده و مشكلات ديگري را ايجاد خواهد كرد. آسيب به زندگي مشترك و خود فرد از عوارض جبران ناپذير قهر كردن هستند. كه مي‌توان از آنها جلوگيري كرد. امروزه مشكل بسياري از زوجين اين است كه به جاي حل مشكل، صورت مسئله را به كلي پاك كرده و با يكديگر قهر مي‌كنند. اما اين رفتار در مدت زمان طولاني براي زندگي مشترك، مشكل ساز خواهد شد. پيشنهاد مي‌شود زوجين از يك روانشناس خانواده كمك گرفته و در اين زمينه از او كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه قهر با همسر مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/26  ] [ ۱۵ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب